sâmbătă, 25 iunie 2011

Programe utile PC-ului tau!


26 de programe portabile, pentru mentenanta completa a calculatorului tau

IObit Toolbox este un pachet ce contine 26 de programe portabile, pentru mentenanta completa a calculatorului. Cu alte cuvinte, IObit Toolbox este tot ceea ce un utilizator are nevoie pentru a-si mentine Windows-ul in forma pentru o perioada indelungata de timp si/sau, pentru a incerca revitalizarea lui atunci cand vrem sa evita costisitoarea formatare.

Fereastra principala a IObit Toolbox se imparte in cinci categorii:
-Curatare
-Optimizare
-Reparare
-Securitate
-Control

Sub aceste categori, organizate in functie de sarcina pe care o indeplinesc, ne asteapta utilitarele cu care putem:
-optimiza memoria RAM
-modifica lista programelor ce pornesc odata cu sistemul de operare
-curata registrul
-sterge fisierele temporare
-dezinstala programe
-sterge permanent fisiere
-recupera fisiere sterse accidental
-repara fisiere corupte
-curata calculatorul de fisiere duplicate
-localiza folderele goale
-defragmenta Hard Disk-ul
-gestiona procesele active
etc.

DOWNLOAD IObit Toolbox



Cum poti vedea detaliat caracteristicile calculatorului

System Information este un utilitar integrat in Windows 7 ce poate fi localizat foarte usor: ii scrii numele in caseta de cautare din meniul Start apoi apesi Enter.


Verifica Hard Disk-ul

CrystalDiskInfo ne ofera informatii despre starea S.M.A.R.T., temperatura Hard Disk-ului, numarul de serie, fabricantul, cantitatea de ore in folosinta, un jurnal cu erorile intampinate, s.a.m.d.In plus, putem configura CrystalDiskInfo sa ne instiintele ori de cate ori oricare din Hard Disk-urile conectate la calculator (daca avem mai multe) se incalzesc excesiv.Pe langa toate astea, CrystalDiskInfo dispune de o versiune portabila pe care, la fel ca orice alta aplicatie portabila, o putem utiliza fara a modifica nimic in calculator.

CrystalDiskInfo ruleaza pe orice sistem de operare Windows.



 DOWNLOAD CrystalDiskInfo



Scapa de Antivirusi falsi

Remove Fake Antivirus surprinde in rapiditate si eficienta atunci cand vine vorba de dezinstalarea acelor aplicatii Antivirus cu care ne-am pricopsit dupa ce fie am vizitat un site atacant, am descarcat de pe Internet un fisier infectat ori “l-am imprumutat” de pe vre-un stick USB.

Remove Fake Antivirus nu necesita instalare si dupa rulare, scaneaza calculatorul si-l curata







DOWNLOAD Remove Fake Antivirus


Actualizeaza toate programele instalate in calculator

Update Checker este un program gratuit ce dispune de o versiune portabila care scaneaza calculatorul si ne afiseaza o lista cu toate aplicatiile ce dispun de o versiune mai noua.
Update Checker functioneaza in felul urmator: la rulare, fara a ne cere sa intervenim, scaneaza calculatorul apoi deschide o pagina Web in care ne afiseaza o lista ce contine toate actualizarile disponibile. Lista este impartita in doua categorii:
    -Partea superiopara: versiuni finale, stabile
    -Partea inferioara: versiuni beta

Un singur click pe aplicatia ce vrem sa o actualizam este suficient pentru a-i descarca si instala actualizarile.


 



DOWNLOAD Update Checker


Program de instalat drivere

Smart Driver Updater este un program de instalat drivere care se ocupa de identificarea, localizarea, descarcarea si instalarea driverelor ce lipsesc precum si actualizarea celor existente deja, la o versiune mai noua.
 Este un utilitar gratuit compatibil cu toate versiunile sistemului de operare Windows cu care, pe langa tot ceea ce ti-am spus mai devreme, poti face o copie de siguranta a driverelor instalate pentru a o restaura, in cazul in care aceasta actiune este necesara, dupa formatarea calculatorului.





DOWNLOAD Smart Driver Updater



Program de facut screenshot-uri automate la un anumit interval de timp

Automatically Take Screenshot este o aplicatie gratuita care, asa cum o spune si titlul acestui articol, imortalizeaza desktop-ul calculatorului la intervalele de timp configurate la instalare.








DOWNLOAD Automatically Take Screenshots


Program de facut  videotutoriale
 

 CamStudio este un program gratuit de facut videotutoriale ce se prezinta precum o alternativa a aplicatiilor comerciale ce permit inregistrarea activitatii pe desktop.
CamStudio este un utilitar pentru Windows cu care putem inregistra in video tot ce se intampla pe desktop, care înregistrează atât ecranul complet, precum si zone definite. Sunetul poate fi inregistrat direct de la sistem sau prin intermediul unui microsoft in cazul in care dorim ca video-ul inregistrat sa dispuna de instructiuni audio.


 

 

 

DOWNLOAD CamStudio 


Verifica memoria RAM cu MemTest

In timp ce realizezi procesul de testare cu MemTest iti recomand sa nu folosesti calculatorul si inainte de lansarea acestuia, sa verifici ca nu exista programe ce ruleaza. Procesul dureaza aproximativ 20 de minute, asa ca ai rabdare pana cand acesta finalizeaza daca vrei sa obti date reale referitor la starea memorie RAM.








DOWNLOAD MemTest


 Modifica marimea unei partitii

 

 

Pentru a modifica marimea unei partitii in Windows eu folosesc Partition Wizard, un administrator de partitii capabil de a detecta unitati superioare a 2 TB, si capabil de a modifica partitii create in unul din cele mai raspandite sisteme de fisiere, NTFS si FAT. 

Pe langa asta, Partition Wizard iti ofera si posibilitatea de a dezactiva, activa si ascunde partitiile detinute de HDD-ul instalat in calculator, reconstruieste MBR-ul, si transforma partitiile FAT in NTFS.

Desi este vorba despre un program comercial, acesta dispune si de o versiune gratuita numita “Partition Wizard Home Edition”, care este compatibila cu Windows XP, Windows Vista si Windows 7, si poate rula in sisteme operative de 32 si 64 de bits.
 

 

 DOWNLOAD Partition Wizard


 Program gratuit de inregistrat vocea

 

 Sound Recorder este un program gratuit de inregistrat vocea care ne permite sa inregistram toate sunetele interceptate de microfonul conectat la calculatorul nostru precum si celelalte sunete redate in sistem (ex: sunetul unui video de pe youtube, postul de radio ascultat in Winamp, convorbiri realizate cu Skype, Yahoo! Messenger, etc)

 

 

DOWLOAD Sound Recorder


 Program de recuperat date de pe CD-uri zgâriate

 

 
 Recovery Toolbox for CD Free este un program gratuit care, în afară de faptul că are un nume lung cât Istoria Românilor, ne permite să recuperăm datele aflate pe CD-uri deteriorate (zgâriate, pătate, etc.). Cum funcţionează ? E foarte simplu:

1.Introducem în calculator CD-ul deteriorat de pe care vrem să recuperăm datele.
2.Rulăm aplicaţia Recovery Toolbox for CD Free şi facem click pe butonul Next.
3.Selectăm directorul unde vrem ca datele de pe CD să fie salvate şi facem iar click pe Next.
4.Selectăm caseta dinainte fişierelor ce dorim să le recuperăm
5.Facem click pe butonul Save şi aşteptăm până când datele au fost extrase.

 

DOWNLOAD Recovery Toolbox 


 


 Program de convertit fisiere video pentru telefon

HandBrake este un program open-source sub licenta GPL, compatibil cu toate sistemele de operare Windows. Chiar daca dispune de diverse profile de conversie dedicate unor dispozitive multimedia foarte cunoscute, acesta permite configurarea manuala a caracteristicilor -rezolutie, fps, etc- in functie de care va fi generat fisierul video rezultat in urma conversiei.
HandBrake permite modificarea rezolutiei video-ului procesat, aplicarea subtitrarilor, extragerea si conversia fisierelor video de pe DVD, BluRay; adaugarea de noi canale audio, eliminarea marginilor, etc.


DOWNLOAD HandBrake

 


Program de recuperat fisiere sterse


PC Inspector File Recovery poate recupera orice tip de fisier, de la muzica, filme, poze, documente, dll-uri, intrari ale registrului, s.a.m.d., pana la Shortcut-uri ale aplicatiilor ce au fost candva instalate in calculator.

 PC Inspector File Recovery functioneaza pe orice sistem de operare superior a Windows XP ,doar ca este lent ,asa ca aveti rabdare cu el.


DOWNLOAD PC Inspector 

 


Program de verificat Hard Disk-ul

HD Tune este un freeware dezvoltat pentru optimizarea şi managementul harddisk-ului.

 

Download HD Tune

 


 

 

 


 Program de mixat melodii

 

Cu Virtual DJ Software poți face tot felul de mixaje ca un dj profesionist fara să ai nevoie de prea multe cunoștiințe în domeniu.  

 

Download Virtual DJ 

 

 






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu